Na izraelského policajta zaútočila nožom 14-ročná Palestínčanka

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 09:22 • 2 min
Na izraelského policajta zaútočila nožom 14-ročná Palestínčanka

JERUZALEM - Len 14-ročná Palestínčanka dnes nožom zaútočila a ľahko zranila izraelského policajta hliadkujúceho v dedine na Západnom brehu Jordánu.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na izraelskú políciu o tom informovala agentúra AP. Polícia spresnila, že k incidentu došlo v čase, keď polícia riadila premávku kvôli stromu spadnutému na cestu v dedine al-Audža v údolí rieky Jordán.


Podľa policajných zdrojov tínedžerka policajtovi zasadila ranu nožom do pleca a ušla. Zranený policajt ju však prenasledoval, dolapil a zatkol. Incident sa zaobišiel bez použitia strelných zbraní. Ďalší incident sa dnes odohral neďaleko židovskej osady v Predjordánsku, kde zatiaľ neznáme osoby strieľali smerom na hliadkovacie auto izraelskej polície. Tá po strelcoch pátra.


Tieto incidenty sú ďalšími v sérii útokov, ktoré Izrael prakticky denne zažíva už piaty mesiac. Útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si vyžiadali životy 28 Izraelčanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 170 Palestínčanov, z nich väčšina boli podľa Izraela útočníci. Zvyšní zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi.


Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona