Na izraelské vládne stránky útočia desaťtisíce hackerov

NETKY.SK • 19 November 2012, 10:02 • 2 min
Na izraelské vládne stránky útočia desaťtisíce hackerov

Na izraelské vládne stránky útočia desaťtisíce hackerov - Politika Viac ako 44 miliónov pokusov o hackerský útok uskutočnili na webové stránky izraelskej vlády od stredy minulého týždňa, keď židovský štát začal s náletmi na pásmo Gazy. Informovala o tom v

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 44 miliónov pokusov o hackerský útok uskutočnili na webové stránky izraelskej vlády od stredy minulého týždňa, keď židovský štát začal s náletmi na pásmo Gazy. Informovala o tom v nedeľu izraelská vláda.

Minister financií Juval Steinitz uviedol, že len jediný z hackerských útokov bol úspešný na jednu zo stránok, ktorú nechcel konkrétne menovať. Ako však podľa agentúry Reuters dodal, stránka fungovala už po desiatich minútach prerušenej prevádzky.

Izraelské ministerstvo financií informovalo, že na izraelské webové stránky denne uskutočnia stovky pokusov o hackerský útok. Ich terčmi sú predovšetkým stránky rezortu obrany či ministerstva zahraničných vecí. Útoky hackerov prichádzajú z celého sveta, väčšina z nich však pochádza z Izraela a palestínskych území.

"Počítačové oddelenie ministerstva bude pokračovať v blokovaní miliónov kyber-útokov," povedal Steinitz. Obe strany konfliktu, predovšetkým však Izrael, využívajú sociálne médiá ako jeden z nástrojov vedenia vojny, píše Reuters. Izraelské obranné sily sú aktívne na takmer všetkých sociálnych sieťach, kým palestínski militanti využívajú predovšetkým Twitter. 

Americký minister obrany Leon Panetta minulý mesiac uviedol, že kyper-priestor je bojiskom budúcnosti. Útočníci sa zameriavajú na banky a finančný systém. Americké banky sú napríklad vystavené sústavným útokom zo strany iránskych hackerov, podľa predpokladov v reakcii na ekonomické sankcie proti Teheránu v súvislosti s jeho jadrovým programom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies