Na izraelské veľvyslanectvo dnes zaútočil 38-ročný Turek s nožom v ruke

NETKY.SK • 21 September 2016, 14:07 • 2 min
Na izraelské veľvyslanectvo dnes zaútočil 38-ročný Turek s nožom v ruke

ANKARA - Páchateľom dnešného pokusu o útok na izraelské veľvyslanectvo v tureckej Ankare bol 38-ročný občan Turecka Osman Nuri Čališkan.

slovakia

left justify in out

Podľa tureckých médií sa útočník ozbrojený nožom pokúsil vniknúť do ambasády s pokrikom "Alláhu akbar", čo v arabčine znamená "Boh je najväčší", informoval izraelský spravodajský server Ynetnews.


Muž počas zásahu tureckých bezpečnostných síl utrpel ľahšie strelné zranenie nohy. Zadržali ho skôr, než sa mu podarilo preniknúť do prísne stráženej budovy veľvyslanectva.


Podľa úradu ankarského guvernéra zatiaľ neexistujú informácie o tom, že by bol útočník v kontakte s nejakými teroristickými organizáciami. Prvé indície naznačujú, že môže ísť o psychicky nestabilného jedinca.


Hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí Emmanuel Nahšon ubezpečil, že všetci zamestnanci veľvyslanectva sú v poriadku. K incidentu podľa neho došlo vo vonkajšom ochrannom pásme izraelského diplomatického komplexu.


Podľa tureckých médií páchateľ, pochádzajúci z provincie Konya v strednej časti Turecka, upútal pozornosť ochranky ambasády, keďže najskôr niekoľkokrát prešiel popred budovu. Držal pritom 30 centimetrov dlhý nôž, ktorý bol zabalený v novinách; údajne kričal, že chce zabrániť ďalšiemu krviprelievaniu na Blízkom východe.


Keď ignoroval výzvy, aby zostal stáť na mieste a pustil nôž, policajti ho postrelili do nohy a zadržali. Dočasne ho umiestnili do nemocničného ošetrenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies