Na Izraelom okupované Golany dopadla raketa zo Sýrie, Izrael podnikol odvetu

NETKY.SK • 13 Október 2015, 13:55 • 2 min
Na Izraelom okupované Golany dopadla raketa zo Sýrie, Izrael podnikol odvetu

JERUZALEM - Izraelské delostrelectvo podniklo dnes útok na pozície sýrskej armády po tom, ako na územie Izraelom kontrolovaných Golanských výšin dopadla raketa vypálená zo Sýrie.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda podľa agentúry AP uviedla, že išlo o zablúdenú strelu vypálenú na sýrskom území, kde sa od roku 2011 odohráva občianska vojna. Podľa Izraela je za incident zodpovedná sýrska armáda. Izraelské velenie súčasne zdôraznilo, že nebude tolerovať žiadne útoky zo Sýrie - bez ohľadu na to, či sú zámerné, alebo nie.

 

Izrael nezasahuje do vývoja sýrskeho konfliktu, ale Golanské výšiny boli už niekoľkokrát dejiskom podobných incidentov, ako bol dnešný. Izrael na ne reagoval odvetnou paľbou.

 

Počas občianskej vojny v Sýrii okrem toho Izrael podnikol niekoľko náletov na predpokladané konvoje s dodávkami zbraní určených pre libanonské šiitské proiránske hnutie Hizballáh, ktoré v Sýrii bojuje po boku armády vernej prezidentovi Bašárovi Asadovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona