Na istanbulskú políciu zaútočila žena s automatickou zbraňou

NETKY.SK • 30 Január 2015, 16:38 • 2 min
Na istanbulskú políciu zaútočila žena s automatickou zbraňou

ISTANBUL - Neznáma útočníčka spustila dnes paľbu z automatickej zbrane na policajné vozidlo na hlavnom istanbulskom námestí Taksim, následne z miesta činu ušla.

slovakia

left justify in out

Na písala to agentúra AP s odvolaním sa na tureckú tlačovú agentúru Anatólia. Pri incidente neutrpel nikto zranenia.
     

Útočníčka podľa agentúry Anatólia nechala na mieste streľby zbraň, ako aj ruksak. K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil.
     

Išlo už o tretí podobný útok na istanbulskú políciu. V prvom prípade neskôr zatknutý výtržník 1. januára hádzal granáty a strieľal na policajtov neďaleko úradu tureckého premiéra, pri útoku sa nikto nezranil.
     

Neznáma žena vošla 6. januára do priestorov policajnej stanice v známej, turistami vyhľadávanej historickej štvrti Sultanahmet, ohlásila stratu peňaženky a odpálila bombu. Pri explózii v trojposchodovej budove neďaleko námestia s Modrou mešitou a múzeom Hagia Sofia utrpeli zranenia dvaja policajti, pričom jeden z nich zakrátko zomrel na následky vážnych poranení.
     

K obom incidentom sa prihlásila zakázaná krajne ľavicová turecká skupina DHKP-C (Revolučná ľudová oslobodzovacia strana-front).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies