Na internete vzrástli antisemitizmus a popieranie holokaustu, tvrdí židovská organizácia

NETKY.SK • 14 Február 2018, 22:09 • 2 min
Na internete vzrástli antisemitizmus a popieranie holokaustu, tvrdí židovská organizácia

WASHINGTON - Na internete za posledné dva roky došlo k závažnému nárastu prípadov popierania holokaustu a antisemitského obsahu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v stredu Svetový židovský kongres (WJC), na ktorý sa odvolala agentúra AP. V rámci štúdie, ktorá sa uskutočnila v súvislosti s Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu, WJC preskúmal približne 400.000 príspevkov, ktoré užívatelia na internet pridali od 1. do 24. januára 2018 a porovnal ich s príspevkami z rovnakého obdobia spred dvoch rokov.

 

Výskum zistil, že zatiaľ čo sa počet antisemitských príspevkov na sociálnej sieti Twitter a webových stránkach, nie sociálnych médiách, v januári zvýšil, na Instagrame, YouTube a Facebooku sa znížil. Celkovo sa však počet antisemitských príspevkov na internete v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2016 zvýšil o 30 percent.

 

Štúdia WJC, z ktorej citovala agentúra DPA, rozdelila príspevky podľa jednotlivých krajín, z čoho vyplynulo, že kým počet urážlivých tweetov v Nemecku klesol, v iných krajinách vrátane Švajčiarska, Srbska a Poľska stúpol. Šéf organizácie Robert Singer uviedol, že "rozsah tohto problému (antisemitizmu na internete) je v skutočnosti hrozivý."

 

Podľa Singera "je povinnosťou (internetových) spoločností, aby preukázali morálnu zodpovednosť", a aby dodržiavali svoje smernice, ktorými "obmedzujú nenávistné prejavy" na internete. Dodal, že "vlády by mali tento problém prísne regulovať, aby obmedzili jeho šírenie."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies