Na internete Slovákov zaujíma najviac spravodajstvo

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 12:21 • 2 min
Na internete Slovákov zaujíma najviac spravodajstvo

BRATISLAVA - Spravodajské weby navštívilo v apríli viac ako 2,5 milióna slovenských internetových užívateľov, čo je najviac zo všetkých webových kategórií. Na týchto weboch bolo tiež vykonaných najviac zobrazení stránok, vyše 200 miliónov. Vyplýva to z výskumu AIMmonitor. Medzi ďalšie webové stránky s vysokou návštevnosťou patrili v minulom mesiaci takisto služby, mapy, cestovné poriadky s 2,1 miliónmi návštevníkov.

slovakia

left justify in out

V minulom mesiaci zaznamenali webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor takmer 3,4 milióna návštevníkov zo slovenských počítačov. Štatistiky zaznamenali takmer 1,3 miliardy zobrazení stránok. Počet zahraničných užívateľov dosiahol takmer 800-tisíc. Najviac času strávili užívatelia na zoznamovacích serveroch, takmer tri a pol hodiny mesačne. Na zoznamkách užívatelia tiež zotrvali najdlhšie, v priemere 13 minút.


Webové stránky zapojené do výskumu navštívilo z mobilných zariadení 1,6 milióna užívateľov zo Slovenska a 300 tisíc zo zahraničia. Na týchto weboch bolo viac ako 430 miliónov zobrazení stránok, z toho najviac, vyše 50 miliónov, na zoznamovacích serveroch, domovských stránkach portálov, spravodajských weboch a stránkach určených ženám a mamičkám. Najvyšší podiel mobilnej návštevnosti bol zaznamenaný u kategórie služby, mapy, cestovné poriadky, kde viac ako 40 % zobrazení stránok pochádza z mobilných telefónov a tabletov.


Veľkosť internetovej populácie Slovenska presiahla v apríli hodnotu 3,5 milióna. Mierne v nej prevažujú ženy, ktorých je 51 %. Muži však vykonávajú viac zobrazení stránok, pripadá na nich 52 % zobrazení. Najviac, 15 % internetových užívateľov, pochádzalo z Prešovského kraja a z obcí o veľkosti 1 000 - 4 999 obyvateľov, ktorí sa na celkovom počte podieľali tridsiatimi percentami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies