Na internete sa šíri protiislamský text údajne od Milana Lasicu

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:14 • 2 min
Na internete sa šíri protiislamský text údajne od Milana Lasicu

BRATISLAVA – Po sociálnych sieťach sa šíri text, ktorý upozorňuje na hrozbu islamu a utečencov a je pripisovaný Milanovi Lasicovi.

slovakia

left justify in out

Ide o obrázok, na ktorom je známy slovenský komik a herec a vedľa neho je text:  „Schyľuje sa k stretu civilizácií a my sa nemôžeme len tak nečinne prizerať, ako islam ovládne Európu. Lebo to nám hrozí. To sú dva odlišné svety – Picasso, Beethoven, Goethe, Einstein, Newton… To všetko boli kresťania. Poznáte nejakého moslimského vedca alebo umelca? Nemôžeme sa vzdať niečoho, čo sme budovali stáročia. Pozrite sa, koľko majú moslimovia deti. Bojím sa, že o niekoľko desaťročí ich v Európe bude viac než kresťanov. Myslíte, že sa prispôsobia? Nie, oni sa nechcú prispôsobovať. Budú chcieť žiť po svojom. Zaviesť šáriu, zakázať alkohol, ženy sa budú musieť zahaľovať. A to ešte nehovorím o terorizme. Musíme a ozvať, kým je čas!”

 

Pod citátom je zdroj - Slovenka 47/2011.

 

img

 

Obrázok sa po internete šíri rýchlosťou blesku a na Facebooku ho zdieľalo viac ako tisíc užívateľov. Podľa Miroslavy Kernovej z webu omediach.sk je koláž podvodom a Milan Lasica nikdy nič také nevyslovil.

 

„Niečo také môj muž nenapísal, je to podvrh. Škoda, že nevieme, kto to produkuje a schováva sa za Lasicu, lebo zrejme sa bojí vystúpiť z jeho tieňa. Je to podlé!,” povedala Kernovej Lasicova manželka Magda Vášáryová.

 

Nejde o prvé zneužitie Lasicovho mena. Od roku 2011 sa na internete šíri text s názvom Radosť vládnuť tomuto svetu, s ktorým Lasica nemá nič spoločné. Text nájdete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies