Na internete sa dá kúpiť aj malvér pre Bitcoin bankomaty

NETKY.SK • 19 August 2018, 18:30 • 2 min
Na internete sa dá kúpiť aj malvér pre Bitcoin bankomaty

TOKIO – Japonský výrobca bezpečnostného softvéru Trend Micro našiel na internete škodlivý softvér určený pre Bitcoin (BTC) bankomaty, ktorý sa dal bežne kúpiť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Trend Micro zverejnila inzerát, ktorý bol pridaný stálym a rešpektovaným používateľom istého fóra na darknete. Za 25.000 dolárov si hocikto mohol kúpiť škodlivý softvér určený pre Bitcoin bankomaty spolu s funkčnou kartou EMV a NFC.

 

img

 

EMV čipy boli pôvodne vyvinuté poprednými poskytovateľmi kreditných kariet, aby sa údaje ukladali na integrované obvody a nie na magnetické pruhy. Technológia NFC umožňuje dvom elektronickým zariadeniam bezdrôtovú výmenu informácií.

 

Škodlivý softvér údajne zneužíva zraniteľnosť systému Bitcoin bankomatu a umožňuje podvodníkom získať až 6.750 USD v Bitcoinoch alebo ekvivalent v eurách či librách. Podľa spoločnosti Trend Micro predávajúci dostal viac ako 100 online recenzií na tento malvér a iné produkty.

 

img

 

V ďalšom príspevku tento používateľ ponúka bežný malvér pre bankomaty, ktorý bol aktualizovaný pre štandardy EMV. Tento malvér má údajne využívať zraniteľnosť v menu a dokáže odpojiť bankomat od siete a zablokovať alarmy.

 

"Pokiaľ sa budú dať zarobiť peniaze, a v kryptomenách je peňazí dosť, budú kyber kriminálnici aj naďalej vymýšľať nové spôsoby, ako sa k nim dostať. S rastúcim počtom Bitcoin bankomatov môžeme v budúcnosti očakávať viac malvérových útokov na tieto zariadenia," uviedla spoločnosť Trend Micro.

 

Nedávny prieskum spoločnosti Duo Security odhalil sieť tisícov krypto botov, ktoré propagovali falošné krypto dary. Prieskum zahŕňal 88 miliónov Twitter účtov, pričom výskumníci používali klasifikátor, ktorý sa učil rozoznávať botov pomocou umelej inteligencie. Následne bolo objavených až 15.000 botov, ktorí šírili rôzne falošné súťaže a vydávali sa za niektoré z najznámejších osobností vo svete kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies