Na internete prekvitá obchod s použitými diaľničnými známkami

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 13:30 • 2 min
Na internete prekvitá obchod s použitými diaľničnými známkami

Na internete prekvitá obchod s použitými diaľničnými známkami

slovakia

left justify in out

img

Česi prišli na to ako ušetriť za cestu na dovolenku k moru. So začiatkom prázdninovej sezóny sa do nebývalých rozmerov rozvinul obchod s použitými diaľničnými známkami zo zahraničia. Typickým príkladom je Slovinsko, tranzitná krajina na ťahu k Jadranu, najobľúbenejšiemu letnému cieľu Čechov. Popri ročnej známke ponúkajú Slovinci týždennú známku za 15 eur a mesačnú za 30 eur.
      Česi pritom jazdia do Chorvátska priemerne na osem až desať dní. Pokiaľ za taký krátky čas má človek zaplatiť 30 eur, je to významná položka v nákladoch na dovolenku. Viceprezident Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr Tomio Okamura uviedol: "Slovinskú prax dlhodobo kritizujeme".
      Slovinské známky ľudia často dávajú do dražby už počas dovolenky. "Predám slovinskú diaľničnú známku. Platnosť do 10. augusta 2011, Vraciam sa 10. júla, potom bude k dispozícii", napísal jeden z predávajúcich. Konečná cena sa obyčajne pohybuje medzi tretinou a polovicou novej známky.
      Podobné je to so švajčiarskymi známkami, ktoré sú len celoročné za 40 CHF (34,14 eura). Nie je preto výnimočný prípad, že známka dostane niekoľkokrát nového majiteľa.
      Problém s lepidlom sa rieši napríklad natretím kupónu krémom alebo jeho nalepením na priehľadnú obojstrannú fóliu. Predajcovia využívajú aj to, že uvedené štáty nevyžadujú vyplňovanie registračných značiek vozidla na kontrolný kupón.
      Hovorca ÚAMK Igor Sirota povedal, že je to neférový obchod. A Česi veľmi pravdepodobne prispejú k tomu, že tieto štáty zrejme zmenia pomerne benevolentný prístup a zavedú povinné vyplňovanie registračných značiek. ÚAMK je oficiálnym predajcom zahraničných známok.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies