Na internete nakupujú najviac zákazníci z Bratislavského kraja

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 11:10 • 2 min
Na internete nakupujú najviac zákazníci z Bratislavského kraja

Na internete nakupujú najviac zákazníci z Bratislavského kraja

slovakia

left justify in out

img

Na internete nakupuje celé Slovensko, ale najväčší, zhruba 19-percentný podiel na celkovom počte zákazníkov e-shopov má Bratislavský kraj. Vyplýva to z prieskumu nezávislého portálu heureka.sk, ktorý porovnáva tovar a ceny vo vyše 2500 slovenských internetových obchodoch. Prieskum sa uskutočnil v marci na vzorke 2000 respondentov.
      Na druhom mieste sa umiestnil Nitriansky kraj, ktorého podiel na celkovom počte nakupujúcich online predstavuje 13 percent. Košický a Prešovský kraj majú podľa Heuréky zhodne po 12 percent. Podiel ostatných štyroch krajov predstavuje u každého zhruba 11 percent. "Nakupovanie na internete nie je len doménou veľkých miest, ale je príznačné pre celé Slovensko. Ponuka internetových obchodov je totiž oproti kamenným obchodom širšia, nákup pohodlnejší a lacnejší," uviedol projektový manažér Heuréky Kamil Demuth.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona