Na internet sa dostal nevydaný duet Lady Gaga a Azealie Banks

NETKY.SK • 15 August 2016, 12:46 • 2 min
Na internet sa dostal nevydaný duet Lady Gaga a Azealie Banks

NEW YORK - Na internet sa dostala doteraz nevydaná skladba, ktorú spolu nahrali americká speváčka Lady Gaga a rapperka Azealia Banks. Demo verzia piesne s názvom Red Flame sa objavila v nedeľu 14. augusta na portáli SoundCloud.

slovakia

left justify in out

Skladba pôvodne vznikla počas nahrávania albumu Artpop, ktorý Lady Gaga vydala v roku 2013, nakoniec sa však naň nedostala. Dvadsaťpäťročná Banks ešte v roku 2012 v rozhovore pre brazílsku hudobnú stanicu Mix TV prezradila, že s Lady Gaga nahrali dve skladby - Red Flame a Ratchet, obe však vznikli prostredníctvom internetu. Rapperka vtedy taktiež dodala, že nevie, kedy a či vôbec ich speváčka zverejní. O rok neskôr, ešte pred vydaním spomínaného albumu Artpop, Banks na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter speváčku obvinila, že názov skladby Red Flame ukradla z demo nahrávky, ktorú jej poslala. Rapperka neskôr tento príspevok vymazala. Samotná Lady Gaga potom v septembri 2013 vyhlásila, že Banks "mala zlý prístup".

 


Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), spomínaná Artpop a Cheek To Cheek (2014), ktorý nahrala so spevákom Tonym Bennettom. Ako herečka sa predstavila vo filmoch Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, ktorá jej v roku 2016 vyniesla Zlatý glóbus. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na konte má šesť cien Grammy a tiež nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens to You z dokumentárneho filmu The Hunting Ground (2015).


Azealia Amanda Banks debutovala v roku 2011 skladbou 212, ktorá je zároveň prvým singlom z EP s názvom 1991 (2012). Skladba je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Banks skončila na treťom mieste v ankete talentov BBC Sound of 2012, keď sa pred ňu dostali iba speváci Michael Kiwanuka a Frank Ocean. V roku 2014 jej vyšiel album Broke With Expensive Taste, z ktorého pochádzajú single Yung Rapunxel, Heavy Metal And Reflective a Chasing Time.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona