Na indický kostol, kde mali čítať z Biblie, zrejme zaútočili radikálni hinduisti

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 11:51 • 2 min
Na indický kostol, kde mali čítať z Biblie, zrejme zaútočili radikálni hinduisti

NAÍ DILLÍ - Šesť členov indickej radikálnej skupiny Hinduistická náboženská armáda zatkli dnes vzhľadom na podozrenia, že poškodili kostol v strednej Indii. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Podozrivých, medzi ktorými bol aj šéf tohto zoskupenia, prepustili podľa informácií televízie NDTV v indickom meste Džabalpur v štáte Madhjapradéš hodinu po zložení kaucie. Hinduistickí radikáli mali údajne v kostole rozbiť keramické nádoby a okenné tabule a napadnúť ľudí, ktorí prišli na čítanie z Biblie. Podozrivé osoby však všetky obvinenia z poškodenia majetku popreli.

 

Útočníci počas incidentu obvinili cirkev, že vykonáva náboženské konverzie. Predstavitelia poškodeného kostola však popreli, že by nútili ľudí konvertovať na inú vieru - vzhľadom na to, že všetci návštevníci kostola sú kresťania.

 

V Indii, ktorá je oficiálne sekulárnou krajinou, zaznamenali v poslednom období sériu útokov na kresťanské inštitúcie a kostoly.

 

Podľa údajov zo sčítania obyvateľstva v roku 2001 je z 1,2 miliardy obyvateľov Indie až 80,5 percenta hinduistického vierovyznania, pričom 13,4 percenta obyvateľov sa prihlásilo k moslimskej viere a 2,3 percenta obyvateľov ku kresťanstvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies