Na inaugurácii Andreja Kisku zahraniční štátnici nebudú

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 12:19 • 2 min
Na inaugurácii Andreja Kisku zahraniční štátnici nebudú

BRATISLAVA - Na nedeľňajšej (15. 6.) inaugurácii nového prezidenta Andreja Kisku nebudú zahraniční štátnici. Ako pre TASR uviedol jeho tím, na inaugurácii sa zúčastnia veľvyslanci.

slovakia

left justify in out

S hlavami štátov Vyšehradskej štvorky a Nemecka sa Kiska stretne na druhý deň v pondelok 16. júna na summite v Budapešti.
      

Na slávnostnú recepciu Kiska pozval okrem predstaviteľov štátnych orgánov, vysokých škôl, diplomatického zboru či cirkví aj hostí, ktorí reprezentujú úspešné slovenské firmy, start-up komunitu, filantropické a mimovládne organizácie, kultúrne inštitúcie, ale aj ľudí, ktorí dostali ocenenie Biela vrana, rodiny z Dobrého anjela a zdravotníkov či celosvetovo úspešných študentov. "Zloženie pozvaných hostí reprezentuje to, prečo som do politiky vstúpil. Pozval som ľudí, ktorí pomáhajú iným, aj ľudí, ktorí sami potrebovali pomoc. Medzi pozvanými sú statoční občania, ktorí sa ozvali, keď bolo treba, nie je im ľahostajný verejný priestor a snažia sa veci meniť k lepšiemu," povedal Kiska. Dodal, že s týmito ľuďmi sa vo svojom úrade chce stretávať častejšie.
      

Na jeho inauguračnom zozname hostí sú napríklad jeho šiesti poradcovia a budúci hovorca. Okrem iných aj Zuzana Čaputová, Ján Filc, Jozef Hašto, Alexandra Kusá, Marian Lapšanský, Zuzana Pechočiaková, Eva Siracká, Ladislav Snopko, Anton Srholec, Sandra Tordová, Juraj Vaculík či Iveta Radičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona