Na Ibize sa už cez Airbnb neubytujete: A neuveríte, prečo

NETKY.SK • 12 Február 2018, 12:46 • 2 min
Na Ibize sa už cez Airbnb neubytujete: A neuveríte, prečo

Jeden z najatraktívnejších ostrovov Stredomoria prišiel o možnosť ubytovávať turistov prostredníctvom známej platformy Airbnb.

slovakia

left justify in out

Za posledné roky sa mimoriadne rozmohlo cestovanie pomocou platformy Airbnb. Je to alternatívny spôsob, ako sa dostať k príjemnému ubytovaniu za cenu priaznivejšiu, než by sme zaplatili v hoteloch. Zozačiatku túto možnosť využívali len dobrodružnejšie typy cestovateľov, ktorí sa pohybovali po menej komerčných destináciách, no v súčasnosti je už natoľko rozšírená, že takto získate strechu nad hlavou aj v ktorejkoľvek zo známych dovolenkových lokalít. Okrem Ibizy.

 

Turisti si Airbnb obľúbili aj z toho dôvodu, že si dovolenku pri mori môžu užiť v domácom prostredí, teda vyhnú sa zhonu a prílišnému ruchu vo veľkých hotelových komplexoch. Domáci totiž prenajímajú vlastné príbytky za ceny, ktoré sú pre turistu priaznivejšie a pre majiteľa nehnuteľnosti viac ako atraktívne. Tento „boom“ však počas minuloročného leta na ostrove Ibiza spôsobil veľké problémy, preto sa príslušné orgány rozhodli konať a daný spôsob ubytovávania zakázali.

 

Domorodí obyvatelia si chceli prilepšiť do rozpočtu, preto počas leta 2017 vo veľkom prenajímali svoje domovy cudzincom. Začalo však dochádzať k situáciám, kedy oni sami následne nemali kde tráviť noci a prespávali v autách.  „To, čo sme videli v lete roku 2017, nebolo pre nikoho pozitívne, preto chceme podporovať prenájom ubytovania skôr pre dlhodobých obyvateľov než pre krátkodobých turistov,“ vyjadril sa zodpovedný vedúci pre cestovný ruch, Vicente Torres. V snahe zabrániť tomu sa tento rok Airbnb na ostrove zakázalo, pričom pokuty za porušenie nariadenia sa môžu vyšplhať až na astronomických 400-tisíc eur.

 

Ibiza je podľa štatistík z cestovných kancelárií ôsmou najdrahšou dovolenkovou destináciou sveta. Po novom sa však už predraženému ubytovaniu na ostrove nevyhneme a ak sa napriek tomu rozhodneme svoje prázdniny stráviť práve tu, zrejme si budeme musieť šetriť o niečo dlhšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies