Na Hviezdoslavovom námestí už stojí 16 metrový vianočný stromček

NETKY.SK • 7 November 2016, 14:45 • 2 min
Na Hviezdoslavovom námestí už stojí 16 metrový vianočný stromček

BRATISLAVA - Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave už stojí vianočný stromček. Je to 16 metrov vysoký a 1,5 tony vážiaci smrek modrý, ktorý mestskej časti Staré Mesto venovala rodina z Kráľovej pri Senci. "Strom rozsvietime 18. novembra o 18.00 h, v deň, kedy začnú Staromestské vianočné trhy," informovala TASR hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

slovakia

left justify in out

V centre Bratislavy tak už stoja dva vianočné stromčeky. Ten prvý osadilo hlavné mesto 31. októbra na Hlavnom námestí. Ide o 30-ročný smrek obyčajný, ktorý vyrástol v Líščom údolí a mestu ho darovala obyvateľka bratislavskej Karlovej Vsi. Strom je 17 metrov vysoký a váži dve tony.

 

Magistrát vianočný strom inštaloval o desať dní skôr ako vlani. Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal to zdôvodnil prípravou Vianočných trhov, ktoré sa tento rok začnú 18. novembra. Neskôr by sa ťažká technika na námestie nedostala. Vyrastie tu totiž pódium a vianočné stánky. Stromček na Hlavnom námestí slávnostne rozsvietia v deň otvorenia Vianočných trhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona