Na humanitárnu pomoc v Jordánsku a Libanone dalo Slovensko 50-tisíc

NETKY.SK • 19 December 2016, 14:39 • 2 min
Na humanitárnu pomoc v Jordánsku a Libanone dalo Slovensko 50-tisíc

BRATISLAVA - Veľvyslanec SR v Libanonskej republike Ľubomír Macko odovzdal v polovici decembra symbolický šek s finančnou pomocou vo výške 10-tisíc eur do rúk prezidenta mimovládnej organizácie Caritas Lebanon otca Paula Karama.

slovakia

left justify in out

Ako sa píše na oficiálnej stránke ministerstva zahraničných vecí, finančná podpora poskytnutá v rámci rozvojovej a humanitárnej pomoci Slovenskej republiky (SLOVAK AID) sa v Libanonskej republike využije najmä na aktivity v oblasti vzdelávania a poskytovania zdravotníckej starostlivosti pre hosťovské komunity, ako aj pre komunity sýrskych a palestínskych utečencov nachádzajúcich sa v krajine. Slovensko takisto odovzdalo 40-tisícový šek počas návštevy v najväčšom utečeneckom tábore v Jordánsku.

 

Libanon čelí najväčšiemu počtu utečencov na počet vlastných obyvateľov na svete, utečenci v tejto malej krajine tvoria viac ako 30 percent jej súčasnej populácie. Slovenská republika sa podľa MZV usiluje prispieť k zmierneniu vplyvu negatívnych dopadov sýrskej krízy na Libanon aj prostredníctvom podpory mimovládnych organizácií, akou je aj Caritas Libanon, ktorá je jednou z najdlhšie pôsobiacich neziskových organizácií v krajine.

 

Veľvyslanec Macko tiež začiatkom decembra počas návštevy najväčšieho sýrskeho utečeneckého tábora v Jordánsku Zaatari kempu odovzdal symbolický šek SLOVAK AID vo výške 40-tisíc eur do rúk regionálnej riaditeľky Svetového luteránskeho zväzu (SLZ) v Jordánsku Rachel Luce. Z finančného príspevku v rámci slovenskej rozvojovej a humanitárnej pomoci, určenej na podporu aktivít v oblasti vzdelávania, bude benefitovať nielen početná komunita sýrskych utečencov v krajine, ale aj hosťovské komunity, ktoré čoraz vážnejšie pociťujú negatívne dôsledky pretrvávajúcej krízy v susednej Sýrii a prítomnosť viac ako milióna sýrskych utečencov v Jordánsku. V utečeneckom tábore, ktorý navštívili začiatkom decembra, sa nachádza 80-tisíc sýrskych utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies