Na hudobnom festivale v Melbourne sa viac ako 20 ľudí predávkovalo drogami

NETKY.SK • 19 Február 2017, 09:45 • 2 min
Na hudobnom festivale v Melbourne sa viac ako 20 ľudí predávkovalo drogami

MELBOURNE - Viac ako 20 návštevníkov festivalu tanečnej hudby v austrálskom meste Melbourne skončilo v nemocnici po tom, čo sa počas sobotňajšej noci predávkovali drogami.

slovakia

left justify in out

Zdravotníci poskytli lekársku pomoc celkovo 25 účastníkom festivalu "Electric Parade Music Festival", z toho 22 ľudí skončilo v rôznych nemocniciach v Melbourne. Mnohí z nich sú v kritickom stave.

Predstaviteľ úradu verejného zdravotníctva štátu Victoria Paul Holman uviedol, že na podujatí sa predávalo značné množstvo drog, s čím bolo spojené vysoké riziko úmrtí. "To, že v sobotu nedošlo k žiadnym úmrtiam, je v prvom rade šťastná náhoda," uviedol Holman.

"Ide o najvyšší počet predávkovaní na hudobnom podujatí v poslednom čase," uviedol Holman. Väčšina ľudí, ktorí sa predávkovali, užili drogu GHB, známu aj ako tekutá extáza.

Miestna televízia ABC informovala, že polícia zadržala na festivale viac ako 40 ľudí.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies