Na hudobnom festivale Roskilde vystúpi aj Paul McCartney

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 11:40 • 2 min
Na hudobnom festivale Roskilde vystúpi aj Paul McCartney

KODAŇ - Organizátori dánskeho letného hudobného festivalu Roskilde dnes informovali, že na ňom vystúpi Paul McCartney. Sedemdesiatdvaročný spevák a autor piesní - známy desiatkami hitov ako sú Hey Jude, Let It Be, Eleanor Rigby či Live and Let Die - je prvým z členov Beatles, ktorý na festivale v blízkosti dánskej metropoly Kodaň vystúpi.

slovakia

left justify in out

Festival Roskilde sa tento rok uskutoční v dňoch 27. júna až 4. júla. McCartney by mal vystúpiť v záverečný deň na Oranžovom pódiu, ktoré bolo pôvodne navrhnuté pre európske turné Rolling Stones v roku 1976.

Organizátori informovali, že hlavnú časť programu tvorí 169 položiek. Ďalšími veľkými lákadlami júlového festivalu budú podľa agentúry DPA bývalý frontman skupiny Oasis Noel Gallagher so svojou skupinou High Flying Birds, americká metalová skupina Mastodon a britská popová skupina Florence + the Machine.

 

Festival každý rok pritiahne desiatky tisíc návštevníkov. Prvý festival Roskilde sa konal v roku 1971, inšpirovaný podobnými akciami v americkom Woodstocku a na anglickom ostrove Wight.

Paul McCartney nedávno dokončil turné po USA a Južnej Amerike, kde vystupoval so štyridsiatkou svojich hitov z čias svojho pôsobenia v Beatles a Wings i sólového vystupovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies