Na hrebeňoch Tatier je víchrica, do večera má zoslabnúť

NETKY.SK • 6 Január 2012, 14:28 • 2 min
Na hrebeňoch Tatier je víchrica, do večera má zoslabnúť

Na hrebeňoch Tatier je víchrica, do večera má zoslabnúť

slovakia

left justify in out

img

Na severe Slovenska platí pre silný vietor aj naďalej najvyššia výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). "Na hrebeňoch Tatier je v súčasnosti víchrica, nárazy vetra dosahujú 120 až 150 kilometrov za hodinu," informoval hovorca ústavu Ivan Garčár.

Podľa slov meteorológov dnes dosiahne priemerná rýchlosť vetra na hrebeňoch Tatier silu víchrice až silnej víchrice, teda 75 až 100 kilometrov za hodinu, v nárazoch môže rýchlosť vetra dosiahnuť až 160 kilometrov za hodinu. "Večer a v noci vietor zoslabne na búrlivý vietor (60 až 70 km/h), v nárazoch môže dosiahnuť ešte 80 až 100 km/h. V piatok sa na horách očakáva silný až prudký vietor (40 až 60 km/h), v nárazoch okolo 70 km/h," priblížil Garčár.

Na ostatnom území Slovenska fúka podľa jeho slov aktuálne vietor o priemernej rýchlosti 20 až 40 kilometrov za hodinu, v nárazoch 50 až 70 km/h. "Dnes očakávame miestami nárazy až do 85 km/h. Pri snežení a silnom vetre sa môžu dnes v noci a zajtra najmä v horských oblastiach tvoriť snehové jazyky a záveje," upozornil.

V piatok 6. decembra meteorológovia zo SHMÚ očakávajú vietor o rýchlosti 10 až 25 km/h, na juhozápade okolo 30 km/h, v nárazoch na juhozápade 55 až 70 km/h. Teplota vzduchu sa dnes a v piatok bude pohybovať od nula do šesť stupňov Celzia. Na severe Slovenska môže byť aj celodenný mráz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona