Na hrebeňoch Tatier a v okolitých horách bude fúkať silný vietor

NETKY.SK • 13 Január 2015, 14:50 • 2 min
Na hrebeňoch Tatier a v okolitých horách bude fúkať silný vietor

BRATISLAVA - V Tatrách a na horách v ich blízkosti bude dnes poobede veterno. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pred silným vetrom od 15.00 h do 18.00 h. u.

slovakia

left justify in out

Ten by mal v okresoch Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín na hrebeňoch Tatier dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 26-33 m/s.
     

Podľa meteorológov táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.
     

SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa pred vetrom pre okresy Banská Bystrica, Kežmarok, Ružomberok, Turčianske Teplice, Martin, Žilina, Dolný Kubín, Námestovo a Čadca. Tu do 18.00 h očakáva od nadmorskej výšky 1300 metrov výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 20-25 m/s. Predpokladaná rýchlosť vetra je podľa meteorológov v danom ročnom období a oblasti bežná, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies