Na hraniciach sa oddnes zintenzívňujú kontroly

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 08:28 • 2 min
Na hraniciach sa oddnes zintenzívňujú kontroly

SLOVENSKO - Od dnes platia sprísnené pandemické opatrenia, s čím súvisí i zvýšená cestná kontrola políciou a ozbrojenými silami. Intenzívne kontrolované budú i hraničné priechody.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na hraniciach s Českom, Maďarskom, Poľskom a Rakúskom, sú oddnes zintenzívnené policajné kontroly. Policajtom budú pri kontrolách vypomáhať príslušníci Ozbrojených síl.

 

img

 

V tomto prípade plnia vojaci úlohy policajného zboru, preto majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti. Môžu teda zastavovať motorové vozidlá či vyžadovať preukázanie sa dokladmi.

 

Viac informácií nájdete i na sociálnej sieti polície.

 

Prečítajte si ďalšie informácie: Aké pokuty hrozia za porušenie pandemických opatrení?

„Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách pri vstupe do Slovenskej republiky bude vykonávaná kontrola osobnej dopravy 24 hodín denne,“ objasnila hovorkyňa Bárdyová.

 

img

 

Dodala, že na menších a menej vyťažených vstupoch bude polícia kontrolovať v exponovaných časoch a v časoch, kedy sa predpokladá na základe analýz a štatistík najväčšia intenzita dopravy. Uviedla aj to, že policajti budú monitorovať uzatvorené hraničné priechody.

 

Cesta do a z Českej republiky

 

V tomto prípade je možné využiť diaľnicu Brodské - Břeclav a cesty, Brodské - Lanžhot, Holíč - Hodonín, Skalica - Sudoměřice (nová cesta), Vrbovce - Velká nad Veličkou, Moravské Lieskové - Strání, Drietoma - Starý Hrozenkov, Horné Srnie - Brumov- Bylnice, Lysá pod Makytou - Střelná Makov - Bílá-Bumbálka, Klokočov - Bíla a Svrčinovec - Mosty u Jablunkova.
 

Cesta z a do Poľska

 

Možno využiť diaľnicu Skalité – Zwardoň a cesty Skalité – Zwardoň, Oravská Polhora – Korbielów, Trstená – Chyžné, Podspády – Jurgów, Mníšek nad Popradom – Piwniczna, Becherov – Konieczna a Vyšný Komárnik – Barwinek.

 

Bárdyová dodala, že ostatné komunikácie nie je možné využívať na vstup alebo výstup zo Slovenska.

 

img

 

Hranica s Rakúskom


Na štátnej hranici s Rakúskom môžu občania využívať diaľničný hraničný priechod Bratislava - Jarovce - Kittsee, Bratislava - Petržalka - Berg a Bratislava - Jarovce -Kittsee, ktorý je otvorený v čase od 6:00 do 22:00.
 

 

Hranica s Maďarskom

 

Tieto hraničné priechody sú taktiež časovo obmedzené. Cez Čunovo - Rajka po dialnici, Rusovce - Rajka po starej ceste je priechod umožnený v časoch od 6:00 do 8:00 a od 15:00 do 17:00.

 

Pre hraničné priechody Medveďov - Vámosszabadi, Komárno - Komárom cez nový most, Komárno - Komárom, Štúrovo - Esztergom, Šahy - Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty - Balassagyarmat, Ráros - Ráróspuszta platí, že ich možno využiť od 5:00 do 20:00.

 

Priechody Šiatorská Bukovinka - Salgótarján Somosköújfalu, Kráľ – Bánréve, Hosťovce - Tornanádaska môžu obyvatelia využiť od 6:00 do 18:00.

 

Rovnako vymedzený čas platí aj pre hraničné priechody Milhosť - Tornyosnémeti po rýchlostnej ceste R4, Milhosť - Tornyosnémeti, Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely po ceste I/79 a Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies