Na hranici Ubľa - Malyj Bereznyj zástupcovia susedných samospráv podpíšu spoluprácu

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:37 • 2 min
Na hranici Ubľa - Malyj Bereznyj zástupcovia susedných samospráv podpíšu spoluprácu

PREŠOV/UBĽA – Na hraničnom priechode Ubľa - Malyj Bereznyj, ktorý spája Slovensko s Ukrajinou, sa v piatok 15. mája uskutoční Deň priateľstva/Deň dobrosusedstva.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková, program i počet hostí bude v tomto roku obmedzený a všetko sa uskutoční len na slovenskej časti hranice - v budove cestného colného hraničného priechodu Ubľa.

 

Program sa začne o 10:00 a jeho súčasťou bude podpisovanie protokolov o spolupráci medzi ukrajinským a slovenskými regiónmi. Pre nepokoje na Ukrajine sa tentokrát program zúžil na dve a pol hodiny. Za slovenskú stranu sa na podujatí zúčastnia predsedovia Prešovského aj Košického samosprávneho kraja Peter Chudík a Zdenko Trebuľa. Na hranicu sa chystajú primátori Michaloviec a Sobraniec, niektorí krajskí poslanci a starostovia prihraničných obcí a zástupcovia diplomatického zboru. Ukrajinskú stranu bude zastupovať gubernátor Zakarpatskej oblastnej štátnej administrácie Vasiľ Ivanovič Gubaľ a predseda Zakarpatskej oblastnej rady - Vladimir Chubirko. 

 

Stretnutia na ukrajinskej hranici sa konajú každoročne striedavo na cestných hraničných priechodoch medzi Vyšným Nemeckým a Užhorodom v Košickom kraji, alebo na priechode Ubľa – Malyj Bereznyj v Prešovskom kraji. V minulých rokoch tu zvykli prezentovať svoju kultúru aj produkty prihraničné samosprávy a podnikatelia z oboch strán hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies