Na hranici s Ruskom uniesli člena bezpečnostnej služby

NETKY.SK • 5 September 2014, 19:14 • 2 min
Na hranici s Ruskom uniesli člena bezpečnostnej služby

TALLINN - Predstaviteľa estónskej Vnútornej bezpečnostnej služby (Kaitsepolitsei) v piatok na hranici s Ruskom uniesli neznámi páchatelia.

slovakia

left justify in out

"Bol násilne unesený pod hrozbou zastrelenia. Plnil si svoje povinnosti v súvislosti so zabraňovaním kriminálnej činnosti na hranici," uviedla bezpečnostná služba v oficiálnom stanovisku. Incident sa stal na hraničnom prechode Luhamaa. Útočníci údajne použili aj dymový granát a narušili miestnu rádiovú komunikáciu. V súvislosti s prípadom si už estónsky minister zahraničných vecí Urmas Paet predvolal ruského veľvyslanca v Tallinne a o incidente telefonicky informoval aj Moskvu.

 

Bývalá sovietska republika Estónsko má s Ruskom v súčasnosti napäté vzťahy a obáva sa destabilizácie pobaltského regiónu v súvislosti s krízou na východe Ukrajiny. Asi štvrtinu obyvateľov Estónska tvoria etnickí Rusi. Americký prezident Barack Obama krajinu v stredu osobne navštívil s cieľom vyjadriť jej podporu zo strany Severoatlantickej aliancie. 

Miestne médiá informovali, že únos príslušníka bezpečnostnej služby pravdepodobne nemá politické pozadie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona