Na hranici s Jordánskom uviazlo 75-tisíc Sýrčanov, šíria sa medzi nimi nákazlivé choroby

NETKY.SK • 15 August 2016, 17:41 • 2 min
Na hranici s Jordánskom uviazlo 75-tisíc Sýrčanov, šíria sa medzi nimi nákazlivé choroby

AMMÁN - Lekárka Natalie Thurtleová monitorujúca kritickú situáciu 75.000 Sýrčanov, uviaznutých na zatvorenej hranici s Jordánskom, dnes oznámila, že podľa jej informácií sa medzi utečencami šíria nákazlivé choroby.

slovakia

left justify in out

Thurtleová z medzinárodnej humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) uviedla, že utečenci s určitým zdravotníckym vzdelaním jej povedali, že denne zaznamenávajú okolo 30 pravdepodobných prípadov hepatitídy (zápalu pečene).


Lekárka upozornila, že ide o nárast v porovnaní s údajom zaznamenaným týždeň pred tým, ako Jordánsko v júni zatvorilo hranice. Lekárka dodala, že bežné sú medzi utečencami aj hnačky a problémy s dýchaním.


Zatvorenie hranice, ktoré bolo reakciou na cezhraničný útok extrémistov z organizácie Islamský štát (IS), odrezalo dva púštne utečenecké tábory od lekárskej a inej pomoci - až na jednorazovú, minulotýždňovú dodávku potravín a príležitostné zásielky vody. Zatiaľ nie je jasné, ako sa bude teraz do táborov doručovať humanitárna pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona