Na hrade začína podujatie, približujúce život a zábavu v stredoveku

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 15:17 • 2 min
Na hrade začína podujatie, približujúce život a zábavu v stredoveku

Na hrade začína podujatie, približujúce život a zábavu v stredoveku

slovakia

left justify in out

img

Pre všetkých, ktorí chcú zažiť nevšednú stredovekú atmosféru v duchu rytierskych súbojov, sokoliarskych vystúpení, orientálnych tancov i rozprávkového lesa, je od dnes až do nedele 3. júla pripravené podujatie s názvom Stredoveké dni a noci na hrade Modrý Kameň.
      Podľa informácii organizátorov, návštevníci uvidia počas trojdňového podujatia na nádvorí hradu neďaleko V. Krtíša osem rôznych šermiarskych predstavení, rytierske súboje, ohňovú šou, orientálne i dobové tance, ale aj prehliadku historických palných zbraní.
      Sokoliari predstavia toto historické povolanie s prezentáciou svojich dravcov, ako napríklad orliak morský, orol stepný, výr skalný, belaňa tundrová, Harrisov jastrab, sokol rároh, sup bielohlavý alebo krkavec čierny. Pútavé prezentácie na hradnej zrúcanine sú spojené s ukážkami preletov a útokov vtákov a možnosťou pristátia dravca na ruke.
      V hradnej priekope si návštevníci navyše môžu vyskúšať streľbu z lukov. Skúsiť môžu aj stredoveké remeslá, napríklad výrobu krúžkovej výzbroje, písanie husím brkom či pečatenie historických listín.
      V parku sv. Anny budú pripravené skúšky obratnosti na stredovekých prekážkach, skúšky šikovnosti pri šermiarskom stanovišti, skúšky spolupatričnosti pri dobovej tímovej hre, ale aj skúšky odvahy v hradnej pivnici. Ochutnať môžete aj stredovekú kuchyňu, pečené prasa, tradičné lokše i miestne vína.
      Podujatie sa začína dnes od 17:00 hod. a pokračovať bude v sobotu celý deň a v nedeľu v dopoludňajších hodinách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona