Na hrade Windsor sa dnes koná oficiálna oslava narodenín kráľovnej Alžbety

NETKY.SK • 12 Jún 2021, 17:40 • 2 min
Na hrade Windsor sa dnes koná oficiálna oslava narodenín kráľovnej Alžbety

LONDÝN - Na hrade Windsor sa v sobotu koná oslava 95. narodenín kráľovnej Alžbety II.. Tak, ako minulý rok, aj dnes má oficiálne podujatie Trooping the Colour menšie rozmery.

slovakia

left justify in out

Obvykle sa koná v Londýne a zúčastňujú sa na ňom stovky vojakov a tisíce divákov. Na hrade vzdialenom zhruba 44 kilometrov od Londýna sa zišla na rozdiel od minulého roka aj hŕstka pozorovateľov.

 

Vlani sa na slávnosti zúčastnilo 85 vojakov, dnes je ich 274 plus 70 koní. Na oblohe takisto preletelo deväť stíhačiek Kráľovského letectva a zanechalo za sebou dym modrej, bielej a červenej farby.

Zástupca armády, ktorý má zodpovednosť za prípravy, verí, že budúci rok už bude opäť normálny. "Je to veľmi náročné, no my máme radi výzvy. COVID nám to sťažil, ale najviac zo všetkého sme chceli dať kráľovnej nezabudnuteľný deň, z ktorého sa bude radovať," vyjadril sa Guy Stone.

Alžbeta II. má narodeniny 21. apríla, no oficiálna oslava sa koná vždy počas druhej júnovej soboty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies