Na hrade Devín návštevníci v nedeľu uvidia rytiersky turnaj i rozprávku

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 18:28 • 2 min
Na hrade Devín návštevníci v nedeľu uvidia rytiersky turnaj i rozprávku

BRATISLAVA - Pod názvom Rytieri na Devíne sa v nedeľu 3. mája uskutoční 2. ročník tohto podujatia na známom hrade pri sútoku Dunaja s Moravou. Pripravilo ho Múzeum mesta Bratislavy (MMB) v spolupráci s Tovarišstvom starých bojových umení a remesiel.

slovakia

left justify in out

Starobylý hrad bude pre verejnosť otvorený od 10. do 19. hodiny. V celodennom programe sú zaradené dobové tance, rozprávka pre deti i dospelých Ruže a meč, kde nechýba nežná princezná ani dobrý a zlý rytier. Návštevníci sa dozvedia, ako sa v stredovekom súdnictve prakticky riešili spory v súbojoch i spoznajú niečo z dávnej mágie.

 

"Ocitnú sa v stredoveku, ktorý nebol len temný, ale aj veselý. Vyvrcholením dňa bude rytiersky turnaj na koňoch, kde o priazeň publika zabojujú štyria odvážni rytieri," uviedla pre TASR Beáta Husová z MMB.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies