Na hrad Strečno v sobotu aj na chodúľoch

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 11:22 • 2 min
Na hrad Strečno v sobotu aj na chodúľoch

Na hrad Strečno v sobotu aj na chodúľoch

slovakia

left justify in out

Chodúľami na hrad Strečno je názov športovo–zábavného dňa, ktorý pripravilo Považské múzeum (PM) v Žiline v sobotu 17. júla na hrade Strečno.
      Podľa kultúrnej manažérky PM Adriany Brziakovej je podujatie určené najmä pre rodiny s deťmi. "Začína o 10.30 h registráciou súťažiacich pod hradom Strečno pri prevádzkovej budove PM v Žiline. Už od 10. hodiny si môžu záujemcovia o súťaže vyskúšať tento netradičný šport. Samotné preteky začnú o 11. hodine," informovala Brziaková.
      Bude sa súťažiť v rôznych vekových kategóriách a disciplínach -Chodúľový šprint alebo Kľučkovanie na chodúľoch. "Celú súťaž budú monitorovať skúsení chodúľoví inštruktori. Vyvrcholením budú preteky v hlavnej disciplíne, ktorou bude Chodúľový maratón alebo Kto ďalej zájde..., so začiatkom o 13. hodine. Hlavným kritériom maratónu bude dostať sa čo najbližšie k hradu Strečno. Výhercov jednotlivých kategórii čakajú zaujímavé ceny a pre všetkých súťažiacich je pripravená pamätná listina na tento deň či 50-percentná zľava na vstup na hrad Strečno," povedala Brziaková.
      Riaditeľ PM v Žiline Boris Schubert upozornil, že odštartovali aj Letné príbehy hradu Strečno, ktoré majú spríjemniť tradičné prehliadky hradu. "Ide o divadelné vystúpenia s rôznymi témami a interaktívnymi hrami pre široké spektrum hostí hradu. Hlavné nádvorie počas celého leta každý deň ožije rozprávkami a humornými príbehmi súvisiacimi so stredovekom a samozrejme so Žofiou Bosniakovu. V sobotu bude na hrade všetkých čakať dobový felčiar s pomocníkom a netypickými metódami liečenia chorôb," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies