Na hrad budú počas summitu premietať štátne symboly a vlajky štátov EÚ

NETKY.SK • 14 September 2016, 14:57 • 2 min
Na hrad budú počas summitu premietať štátne symboly a vlajky štátov EÚ

BRATISLAVA - Na stenách Bratislavského hradu budú pri príležitosti stretnutia lídrov 27 členských krajín EÚ na neformálnom summite v Bratislave premietať štátne symboly a vlajky členských štátov EÚ.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa predsedu Národnej rady SR Eva Kliská s tým, že vo štvrtok 15. a v piatok 16. septembra večer nasvietia južnú a východnú stranu hradného paláca. Projekciu štátnych symbolov a vlajok budú premietať v päťminútových slučkách.

 

V piatok 16. septembra sa na Bratislavskom hrade koná summit 27 štátov Európskej únie bez Veľkej Británie. Lídri sa stretnú po tom, čo v júni občania Británie v referende zahlasovali za odchod z európskeho klubu. Budú diskutovať o tom, ako má Európska únia po odchode ostrovov vyzerať. Premiérov a prezidentov čaká dopoludnia diskusia na Bratislavskom hrade, naobedujú sa na lodi plávajúcej smerom k Danubiane a neskôr sa vrátia opäť na Hrad. Summit by sa mal končiť v podvečerných hodinách. Hlavy vlád a štátov neočakávajú zásadné a záväzné závery, sú však za naštartovanie diskusie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies