Na hotel na lyžovačku je dobré myslieť aj mesiac dopredu

NETKY.SK • 29 November 2011, 04:57 • 2 min
Na hotel na lyžovačku je dobré myslieť aj mesiac dopredu

Na hotel na lyžovačku je dobré myslieť aj mesiac dopredu

slovakia

left justify in out

img

Hotel pred zimnou lyžovačku si treba v slovenských strediskách rezervovať asi mesiac dopredu, v prípade zahraničných stredísk tak treba urobiť v niektorých prípadoch aj o pol roka skôr. "Aby ste sa vyhli prípadnému sklamaniu a mohli si lyžovačku naozaj vychutnať, zarezervujte si hotel minimálne 30 dní vopred. V prípade populárnych stredísk, napríklad francúzskeho Paradiski či Trois Vallées odporúčam rezerváciu aj tri až šesť mesiacov vopred, najmä ak máte záujem o vychytené termíny okolo Vianoc alebo prázdnin. S predčasnou rezerváciou môžete navyše získať zľavy," uviedol Ladislav Olcsváry, riaditeľ hotela Mercure.
Pripomenul, že štandardným vybavením hotelov je lyžiareň, kde si môžu hostia uschovať svoje lyže. Lepšie hotely majú podľa jeho slov v úschovni lyží pre zvýšenie pohodlia a pocitu bezpečnosti aj uzamykateľné boxy a vyhrievané sušiče lyžiarok. Nie je ničím nezvyčajným, ak hotel ponúka zapožičanie lyží či sánok pre najmenších. "Hotely sa snažia vyjsť v ústrety požiadavkám hostí, preto im okrem samotného ubytovania dokážu zabezpečiť napríklad ski pasy, ktoré sú im k dispozícii na recepcii už pri ubytovaní. Nemusia si teda sami zisťovať, kde, kedy a ako ski pasy zohnať," vysvetlil Olcsváry.
V prípade, že idú na lyžovačku aj deti, radí sa informovať na lyžiarsku škôlku. "V rámci starostlivosti o najmenších hotely ponúkajú aj babysitting, či detské kluby. Pri nepriaznivom počasí sa môžu malí lyžiari zahrať na detských ihriskách vo vnútri hotelov. Dospelých oslovia večerné aktivity hotelov, napríklad rôzne vystúpenia, šou, či karaoke," zhrnul hotelier.
Pri ceste za lyžovačkou sa odporúča myslieť aj na vybavenie auta, v kufri by tak nemali chýbať snehové reťaze, metlička na sneh, škrabka na ľad, ako aj rozmrazovač zámkov a náhradná nemrznúca zmes do ostrekovačov. Samozrejme, treba mať aj zimné pneumatiky, ktoré majú hlbší dezén a sú vyrobené z materiálu prispôsobeného na teploty pod sedem stupňov Celzia. Na Slovensku je používanie reťazí povolené iba na cestách pokrytých snehom a ľadom, napríklad na vysokohorských priechodoch môže byť ich použitie prikázané dopravnou značkou. Oceľové hroty sú u nás zakázané.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies