Na hospodársku krízu treba podľa Richtera reagovať aktívnou politikou na trhu práce

NETKY.SK • 24 Február 2013, 19:23 • 2 min
Na hospodársku krízu treba podľa Richtera reagovať aktívnou politikou na trhu práce

Na hospodársku krízu treba podľa Richtera reagovať aktívnou politikou na trhu práce - Politika Na celoeurópsku hospodársku krízu musí vláda reagovať aktívnymi opatreniami na trhu práce. V dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie O päť minút dvanásť

slovakia

left justify in out

img

Na celoeurópsku hospodársku krízu musí vláda reagovať aktívnymi opatreniami na trhu práce. V dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie O päť minút dvanásť to povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Smer-SD).

"Stále tvrdím, že minister práce a vôbec vláda musia mať pripravené isté návrhy, ktorými budú eliminovať tieto vplyvy, za ktoré sčasti nemôžu, pretože sú širšieho, globálneho charakteru," vyhlásil."To je politika rozvoja, politika rastu a aktívna politika trhu práce, politika zamestnanosti," dodal.

Upozornil, že v parlamente je novela zákona o službách zamestnanosti. "Chodím, rokujem s konkrétnymi možnými budúcimi investormi. A sú tu aj posledné možnosti, ktoré vyplývajú z europrojektov vzhľadom na končiace programovacie obdobie, ktoré chceme v maximálnej miere využiť čo najefektívnejšie na vytvorenie nových pracovných miest na Slovensku," zdôraznil Richter.

"Zhodneme sa na tom, že situácia v európskej ekonomike ako celku nie je nejaká úžasná," reagoval poslanec SDKÚ-DS Miroslav Beblavý. "Ale Európa nie je monolit, nie je to ani štát. Sú tu krajiny, ktorým sa darí dobre, patrí medzi ne náš hlavný obchodný partner Nemecko, ale aj Estónsko a máme aj krajiny, ktorým sa v oblasti zamestnanosti nedarí, ako je Grécko a Španielsko," dodal. Aj v Európe, ako pokračoval, sú štáty, ktoré sa v oblasti zamestnanosti snažia robiť progresívne kroky a ktoré sa nesnažia.

Podľa Beblavého by zmeny v Zákonníku práce, ktoré prijala súčasná vláda, mali v čase konjunktúry minimálny vplyv, v čase krízy však spôsobujú problémy. "Vláda naozaj zhoršila úplne zbytočne tento problém," vyhlásil. "Takisto považujem za nezodpovedný spôsob, akým sa menili dane a odvody,"dodal.

Richter poznamenal, že problémom je skôr pokles predaja automobilov, na ktorých výrobu je orientovaná veľká časť našej ekonomiky. "Zhodou okolností minulý týždeň bolo rokovanie so zástupcami automobiliek, kde sme si jasne vysvetlili účinnosť Zákonníka práce," uzavrel minister Richter.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies