Na hornej Nitre sa dočkali prvého snehu, cez deň sa však roztopil

NETKY.SK • 12 December 2014, 17:50 • 2 min
Na hornej Nitre sa dočkali prvého snehu, cez deň sa však roztopil

MALINOVÁ - Na hornej Nitre sa konečne dočkali prvého snehu. V tomto roku nielenže na bielom koni neprišiel Martin, ale až do začiatku decembra bolo stále nezvyčajne teplé počasie, ktoré stále vyháňalo hubárov do hory.

slovakia

left justify in out

Dnes ráno sa však aj v dedinkách pod Strážovskými vrchmi ľudia prebúdzali do zasneženého rána. Snehu síce nenapadlo veľa, iba "pocukroval" cesty, lúky, sady a záhrady, ktoré zrazu skrásneli. Pre ružičkový kel, ktorý ako zásobáreň čerstvých vitamínov zostal na hriadkach, to bola prvá skúška odolnosti. Motoristi jazdili opatrnejšie, na zľadovatenej ceste si pozor dávali aj ľudia, ktorí išli na nákupy alebo do práce. Avšak našli sa aj odvážlivci, ktorí možno naposledy vytiahli svoje bicykle.
     

Sýkorky, stehlíky, brhlíky, zelienky a iné drobné spevavce si už v prírode ťažšie nájdu niečo pod zobáčik. Našťastie im už začali pomáhať ľudia. Mnohí pripravili kŕmidlá so slnečnicovými semienkami či lojovými kúskami.
     

Keď vykuklo slnko, biela pokrývka začala pomaly miznúť. Ihličnaté stromy a kríky zo seba striasali studené ozdoby. Zo striech najprv stiekli prvé kvapky a potom to už bol súvislý prúd vody. Okolo poludnia už bolo po snehu. Deti, ale aj dospelí veria, že sneh sa vráti, aspoň počas tohoročných Vianoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies