Na Horehroní súťažili o titul majstra vo varení kotlíkového guľáša

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 06:25 • 2 min
Na Horehroní súťažili o titul majstra vo varení kotlíkového guľáša

Na Horehroní súťažili o titul majstra vo varení kotlíkového guľáša - Gurmán Spolu 15 súťažných družstiev sa usilovalo v sobotu (12. 5.

slovakia

left justify in out

img

Spolu 15 súťažných družstiev sa usilovalo v sobotu (12. 5.) v Podbrezovej získať titul majstra Horehronia vo varení kotlíkového guľáša. Na Sídlisku Štiavnička sa totiž konal prvý ročník podujatia Horehronský kotlík. "Aj napriek nelichotivým predpovediam počasia napokon všetko dobre dopadlo. Skvelá nálada súťažiacich tímov, slnkom zaliate ihrisko, pripravená porota, ale aj celý organizačný tím boli dobrým základom pre odštartovanie 1. ročníka tejto gastronomickej súťaže," uviedla Iva Beniaková z občianskeho združenia Timo, ktoré podujatie organizovalo. Súťažnou úlohou družstiev bolo navariť minimálne päť litrov guľáša v ohňom vykurovanom kotlíku. Porota pri hodnotení zohľadňovala nielen jeho kvalitu, ale aj výzdobu a atmosféru v súťažnom stánku či technologický postup prípravy. Majstrom Horehronia sa napokon stalo družstvo Katika pod vedením Laca Petroviča z Osrblia. Druhý v poradí sa umiestnil tím s názvom Altánkovci Marcela Vlčeka a tretí skončili Farbiaristi s kanadským guľášom z Beňuša. Veľký obdiv podľa Beniakovej vzbudilo družstvo Mladíkov s netradičnou výzdobou stánku a svojím teenagerským "baby" guľášom z teľacieho mäsa.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies