Na Horehroní sa stretli priaznivci westernu a rodea

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 20:00 • 2 min
Na Horehroní sa stretli priaznivci westernu a rodea

POLOMKA - Súťaže v triedení dobytka či disciplíny v jazde na koni prilákali dnes do Polomky v okrese Brezno vyše 300 milovníkov westernu.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR povedala spoluorganizátorka podujatia Diana Ďurčenková, 14. ročník poznačilo najmä počasie, keďže sa výrazne ochladilo.

Westernové preteky zastrešuje Slovenská asociácia westernu a rodea. Tradičný program je rozdelený na tri časti. Jazdci na koňoch sa predstavujú najskôr v drezúrnych disciplínach, tie vystriedajú pracovné súťaže s dobytkom a nakoniec predvádzajú svoje umenie v rýchlostných disciplínach.

"Priaznivci westernového jazdenia toto podujatie už dôverne poznajú, no pod nižší záujem divákov sa tento rok podpísalo viacero faktorov. Na jednej strane sa nám dosť ochladilo, ale trochu nám pri propagácii tohto športu robí starosti najmä pomerne neskorý termín potvrdenia samotnej súťaže. Na to, aby sa vôbec preteky uskutočnili, sa musí prihlásiť minimálne 22 jazdcov," skonštatovala Ďurčenková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies