Na horách sa výrazne oteplilo, trvá malé lavínové nebezpečenstvo

NETKY.SK • 16 November 2016, 09:49 • 2 min
Na horách sa výrazne oteplilo, trvá malé lavínové nebezpečenstvo

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo Vysokých a Západných Tatrách približne od nadmorskej výšky 2000 metrov trvá aj dnes malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. TASR o tom informoval Igor Žiak, službukonajúci Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

slovakia

left justify in out

Na záveterných svahoch sa podľa neho po poslednom snežení vytvorili nestabilné snehové dosky a vankúše menších rozmerov. "Lavínové nebezpečenstvo má výrazne lokálny charakter a týka sa najmä strmých svahov a žľabov, v ktorých je naviate väčšie množstvo snehu," upozornil lavínový špecialista.

 

Na horách bolo ráno hmlisto a zamračené. Výrazne sa oproti predošlým dňom oteplilo, teplota vzduchu v polohách nad 2000 metrov nad morom stúpla na mínus dva stupne Celzia. Fúkal vietor juhozápadných smerov do 25 kilometrov za hodinu. Za posledných 24 hodín napadlo do osem centimetrov nového prachového snehu bez pôsobenia vetra.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies