Na horách prevláda extrémne teplé počasie

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 11:41 • 2 min
Na horách prevláda extrémne teplé počasie

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Zrána trvajúce malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice, sa vo Vysokých a Západných Tatrách popoludní mierne vystupňuje na druhý stupeň.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval Pavel Krajčí zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby, na horách pretrváva veľmi teplé počasie a dnes nemrzlo ani v noci. "Uvoľnenie lavíny je možné pri veľkom dodatočnom zaťažení, na extrémne strmých, slnkom osvetlených svahoch a žľaboch južných a západných orientácií. Možno očakávať aj samovoľné lavíny a splazy z mokrého snehu," upozornil.

 

Extrémne teplé počasie na túto ročnú dobu na horách spôsobilo, že teplota vzduchu sa dnes ráno pohybovala nad nulou aj vo vysokých polohách. Je prevažne jasno a nepribudol žiadny nový sneh. Fúka mierny južný vietor s rýchlosťou do desať, v Západných Tatrách do 16 metrov za sekundu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies