Na horách hrozí orkán, počas noci sa objaví i prízemný mráz

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 16:20 • 2 min
Na horách hrozí orkán, počas noci sa objaví i prízemný mráz

BRATISLAVA - V oblasti Vysokých a Nízkych Tatier i Malej a Veľkej Fatry sa môže už počas dnešného večera vyskytnúť vietor so silou orkánu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) už vydal výstrahu 2. stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí od 18.00 h do štvrtkového (20.4.) predpoludnia. Ako spresňujú meteorológovia na webe SHMÚ, vietor môže v polohách nad 1300 m dosiahnuť rýchlosť 115 až 145 km/h.

 

img

 

Na celom území SR platí od dnešného predpoludnia do štvrtkového večera výstraha pred silným vetrom s rýchlosťou 65 až 85 km/h, ide o výstrahu najnižšieho stupňa.

 

Rovnako prvostupňovú výstrahu vydal SHMÚ i pred prízemným mrazom. Od dnešnej noci, od 22.00 h, do štvrtkového rána do 08.00 h môže na väčšine územia klesnúť prízemná teplota až na päť stupňov pod nulou.

 

img

 

Výstraha neplatí pre oblasť juhozápadného a juhovýchodného Slovenska. V Žilinskom a časti Banskobystrického, Prešovského i Košického kraja trvá až do štvrtkového rána výstraha pred snežením. Podľa informácií meteorológov môže spadnúť až 30 cm snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies