Na horách bude výdatne snežiť a v nižších polohách intenzívne pršať

NETKY.SK • 9 Február 2016, 12:17 • 2 min
Na horách bude výdatne snežiť a v nižších polohách intenzívne pršať

BRATISLAVA - Na viacerých miestach Slovenska sa rozosneží a rozprší. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) očakáva od dnešnej polnoci do štvrtka (11.2.) rána na Slovensku intenzívne zrážky. TASR o tom informoval hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

slovakia

left justify in out

"V polohách nad 900 m, a to najmä na strednom Slovensku, napadne miestami 25 až 50 cm snehu," uviedol meteorológ SHMÚ Pavol Beránek. Podľa jeho slov bude situácia nebezpečná najmä na horských priechodoch. Ojedinele sa budú tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

 

"Počas uvedeného obdobia očakávame súčasne v nižších polohách stredného a východného Slovenska aj výdatný dážď, pri ktorom miestami spadne 30 až 50 milimetrov," dodal Beránek.

 

img

 

SHMÚ dnes tiež upozorňuje na silný vietor na celom Slovensku. Vo vysokohorskom teréne nad pásmom lesa sa miestami očakáva výskyt vetra s priemernou rýchlosťou až viac ako 80 km/h. Ten môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 120 až 140 km/h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies