Na horách bude opäť veterno, silno fúkať bude časom aj v nižších polohách

NETKY.SK • 26 Február 2017, 15:11 • 2 min
Na horách bude opäť veterno, silno fúkať bude časom aj v nižších polohách

BRATISLAVA - Na vrcholoch Tatier bude opäť veterno. Meteorológovia varujú dnes aj nasledujúce dni pred silným vetrom. Ten v pondelok (27.2.) na horách ešte zosilnie. V utorok (28.2.) s ním treba počítať na celom území Slovenska. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Vietor dnes v Tatrách môže v nárazoch krátkodobo dosiahnuť rýchlosť 90 až 110 kilometrov za hodinu. Do večera platí výstraha prvého stupňa. Na pondelok už meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa. Neplatí však len pre Tatry, týka sa aj vyšších polôh v Banskobystrickom kraji. Vietor tam v nárazoch ojedinele dosiahne rýchlosť 115 až 140 kilometrov za hodinu.

 

Na utorok stále platia výstrahy na horách, vietor však potrápi aj nižšie polohy na celom území Slovenska - miestami v nárazoch krátkodobo dosiahne 65 až 80 kilometrov za hodinu. Treba počítať aj s menšími škodami na majetku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona