Na Hlavnom námestí v sobotu otvoria klzisko pre verejnosť

NETKY.SK • 11 Január 2011, 12:35 • 2 min
Na Hlavnom námestí v sobotu otvoria klzisko pre verejnosť

Na Hlavnom námestí v sobotu otvoria klzisko pre verejnosť

slovakia

left justify in out

Modernú ľadovú plochu pod holým nebom budú mať Bratislavčania k dispozícii od soboty 15. januára na Hlavnom námestí. V nadchádzajúcich šiestich týždňoch sa námestie zmení na priestor, na ktorom si budú môcť obyvatelia i návštevníci hlavného mesta rekreačne zakorčuľovať.
      Verejná ľadová plocha bude osvetlená, a preto bude jej prevádzka možná každý deň od 10.00 h do 22.00 h. Vstup na klzisko bude bezplatný a okrem iného si jeho návštevníci môžu aj zapožičať korčule priamo v dočasnom športovom areáli. Použitá chladiaca technológia umožní prevádzku klziska až do teploty vzduchu 15 stupňov Celzia.
      Projekt je výsledkom spolupráce bratislavskej samosprávy s privátnym sektorom. Samospráva financuje náklady, ktoré sú spojené len s prívodom vody, elektriny, zabezpečením čistoty a poriadku.  
      Ľadová plocha na Hlavnom námestí zapadá do série podujatí, ktoré vytvárajú priestor pre rekreačný šport Bratislavčanov počas zimných mesiacov, ale je tiež súčasťou akcií, ktorými sa Slovensko prezentujú pred tohtoročným svetovým šampionátom v ľadovom hokeji. Ide o prvú ľadovú plochu, ktorá je situovaná priamo v centre hlavného mesta SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies