Na bratislavskom Hlavnom námestí dnes začína Gypsy Fest

NETKY.SK • 7 August 2014, 10:16 • 2 min
Na bratislavskom Hlavnom námestí dnes začína Gypsy Fest

BRATISLAVA - Na Hlavnom námestí v Bratislave sa dnes začína trojdňový rómsky festival International Gypsy Fest.

slovakia

left justify in out

Otvorí ho módna prehliadka rómskej dizajnérky Moniky Vontszemuovej. TASR o tom informoval riaditeľ festivalu Jozef Šivák.
      

Ako uviedol, podujatie podporilo 40 známych osobností, ktoré budú predvádzať modely módnej návrhárky. "Veľmi si vážim ich podporu, pretože boli ochotní bez nároku na honorár podporiť túto akciu. Jednou z týchto osobností je aj moderátorka Adela Banášová," povedal Šivák.
      

Program festivalu pokračuje v piatok (8.8.) o 16.00 h pestrofarebným defilé na Obchodnej ulici. "Pozývame všetkých, ktorí chcú zažiť temperamentnú jazdu historickým centrom hlavného mesta. Ľudia sa môžu tešiť napríklad na šestnásťčlennú balkánsku dychovku z Rumunska či na Karavan Familiu z Maďarska," spresnil Šivák.
      

O 20.00 h v ten istý deň sa začne na Hlavnom námestí koncert tradičnej rómskej hudby, v rámci ktorého vystúpi Zuralia Orchestra z Rumunska a Rómsky národný ansámbel Slnečná Radvaka z Ukrajiny.
      

International Gypsy Fest vyvrcholí v sobotu (9.8) záverečným galaprogramom o 20.00 h na bratislavskom Hlavnom námestí. "Diváci sa môžu tešiť na Vierku Berkyovú, ktorá príde na Slovensko po šiestich rokoch. V programe vystúpi aj Ján Bendig, Barbora Botošová, Gitana, Karavan Familia, Zuralia Orchestra, Imer Traja Brizani a Gitano Family z Francúzska," dodal Šivák. 

 

Najväčší rómsky festival, ktorý sa na Slovensku organizuje od roku 2008, sa uskutoční pod záštitou premiéra Roberta Fica, splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Petra Polláka a bratislavského primátora Milana Ftáčnika. Je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2014. Projekt finančne podporil aj Úrad vlády SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies