Na hiphopový Outbreak Europe príde aj lozič budov Mustang Wanted

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 13:41 • 2 min
Na hiphopový Outbreak Europe príde aj lozič budov Mustang Wanted

BANSKÁ BYSTRICA - Banská Bystrica sa stane od piatka do nedele (25.-27.7.) "hlavným" mestom hiphopovej kultúry.

slovakia

left justify in out

Uskutoční sa tam 5. ročník festivalu Outbreak Europe 2014 Hip Hop Festival – svetové finále v tanečnom štýle breakin’(komerčne nazývaného breakdance).
     

Podľa Dominiky Ivaničovej, PR manažérky Outbreak Europe Team, tanečno-hudobný festival na Slovensku privíta umelcov a fanúšikov hudby, tanca, umenia z viac ako 60 krajín sveta. Jeho dejiskom bude Námestie SNP, Europa Shopping Center a klub Ministry of Fun.
     

"Aj tento rok nás čakajú tri nezabudnuteľné dni plné kvalitnej hudby, tanca, zábavy a medzinárodných skúseností. Headlinerom akcie je legendárna americká skupina The Lords of the Underground, ktorá sa predstaví 26. júla v klube Ministry od Fun. Vystúpi aj Separ, Zverina, banskobystrické zoskupenie Krok Spet a funkové kapely, český Champion Sound, poľský Flue a breakeri, graffiti writeri a dídžeji svetových mien," informuje Ivaničová.
     

V piatok odštartuje hlavná časť festivalu kvalifikáciou vo všetkých kategóriách. "Tento rok program obohatí Kids Battle do 15 rokov a nasledovať bude bezplatný workshop v originálnom párovom tanci New Style Hustle, po ktorom všetkých čaká spoločná párty," pokračuje Ivaničová.
     

Ako pripomína, v sobotu sa tanečníci "pobijú" o titul svetového šampióna. Pred hlavným vchodom nákupného centra bude možné počas celého dňa sledovať výkony basketbalistov. V nedeľu jeho návštevníkov čaká unikátny projekt, svetové finále Rep Your Country, v ktorom sa proti sebe postavia skupiny "b-boyov" reprezentujúcich jednotlivé krajiny.
     

Organizátori pripravili pre návštevníkov aj lákadlo v podobe svetoznámeho loziča výškových budov Mustanga Wanteda.
     

"Ak ste v poslednom čase zahliadli šialené videá ukrajinského mladíka visiaceho zo žeriavov alebo mrakodrapov, tak určite viete, o kom je reč. Na Slovensko príde ukázať svoje urban umenie v podobe expozície fotografií a krátkych filmov," dodáva Ivaničová. Výstava sa uskutoční počas oboch víkendových dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies