Na haluškových majstrovstvách zjedol víťaz kilo halušiek za 45 sekúnd

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 18:27 • 2 min
Na haluškových majstrovstvách zjedol víťaz kilo halušiek za 45 sekúnd

BANSKÁ BYSTRICA - Pod Urpínom si dnes merali sily v jedení a varení halušiek.

slovakia

left justify in out

Na banskobystrickom plážovom kúpalisku sa totiž konali Jubilejné 20. Majstrovstvá sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek. 
      

V hlavnej kategórii štvorčlenných družstiev, ktorých úlohou je z 3,5 kilogramu zemiakov uvariť čo najrýchlejšie chutné halušky a rovnako rýchlo ich zjesť, súťažilo celkom šesť družstiev, medzi ktorými boli aj súťažiaci zo Srbska a Maďarska. Prvenstvo z minulého roka obhájilo družstvo Klub K z Banskej Bystrice. 
      

"Tradičnou disciplínou bola aj súťaž jednotlivcov v jedení kilogramu halušiek," podotkol predseda občianskeho združenia Halušky Turecká Ivan Makovník s tým, že tohtoročnému víťazovi sa to podarilo za 45 sekúnd, čo je nový rekord súťaže. 
      

Na podujatí nechýbali ani ďalšie zaujímavé súťaže ako napríklad jedenie syrovej nite, pitie litra žinčice či váženie najľahšej ženy a najťažšieho muža. 
      

Aj napriek dobrej zábave vyjadrili podľa Makovníka organizátori sklamanie z nižšej účasti návštevníkov, ale aj súťažiacich na tohtoročných majstrovstvách. 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies