Na Haiti uniesli skupinu misionárov a ich príbuzných

NETKY.SK • 17 Október 2021, 11:16 • 2 min
Na Haiti uniesli skupinu misionárov a ich príbuzných

PORT-AU-PRINCE - Medzi obeťami sú aj deti. Americká vláda sa k prípadu zatiaľ nevyjadrila.

slovakia

left justify in out

Na Haiti uniesli približne 15 amerických misionárov a ich rodinných príslušníkov. Zadržiavajú ich členovia ozbrojeného gangu neďaleko haitskej metropoly Port-au-Prince, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestny bezpečnostný zdroj.

 

img

 

V unesenej skupine pozostávajúcej z 15 až 17 osôb je aj niekoľko detí. Členovia gangu už niekoľko mesiacov páchajú krádeže a únosy v oblasti medzi Port-au-Prince a Dominikánskou republikou.

 

Prečítajte si tiež: Haitský premiér je podozrivý v prípade atentátu na prezidenta

 

Americká vláda sa k správe o únose misionárov odmietla vyjadriť. Zdôraznila však, že bezpečnosť občanov USA v zahraničí je jednou z jej hlavných priorít.

 

img

 

Za prvých 9 mesiacov tohto roka zaznamenali na Haiti viac než 600 únosov. Vlani ich v rovnakom období hlásili 231, uvádzajú miestni aktivisti.

 

Ostrovná krajina sa už roky nachádza v hlbokej politickej a ekonomickej kríze, ktorú ešte prehĺbilo júlové zavraždenie prezidenta Jovenela Moiseho.

 

K téme: Haiti vypísalo tučnú odmenu za pomoc pri dolapení podozrivých z atentátu na prezidenta

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies