Na Hagarovej ulici v bratislavskej Rači opäť horí vinohrad

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 16:11 • 2 min
Na Hagarovej ulici v bratislavskej Rači opäť horí vinohrad

BRATISLAVA - V bratislavskej Rači opäť horí vinohrad. Šesť hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky v súčasnosti zasahuje na Hagarovej ulici. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Požiar vo vinohradoch nad Hagarovou ulicou museli hasiči hasiť aj koncom júna, kedy bolo zároveň z rodinných domov evakuovaných 20 obyvateľov. V tejto súvislosti už mestská časť informovala, že v spolupráci s vinohradníkmi, vlastníkmi pozemkov či poľovníckym združením vypracuje návrh opatrení, ktoré by mali zabrániť opakovanému vzniku požiarov v račianskych vinohradoch.

 

Po júnovom požiari zároveň starosta Rače Peter Pilinský vypísal finančnú odmenu na odhalenie a usvedčenie podpaľača. Samospráva totiž tvrdí, že prípady z nedávnej minulosti, okolnosti vzniku požiarov i lokalita, v ktorej k nim dochádza, nasvedčujú, že ide o toho istého páchateľa.

 

S požiarom v račianskych vinohradoch museli hasiči zápasiť aj v uplynulých rokoch.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona