Na gymnáziu v Banskej Bystrici sa bude učiť čínština

NETKY.SK • 4 Február 2016, 14:10 • 2 min
Na gymnáziu v Banskej Bystrici sa bude učiť čínština

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrické Gymnázium Mikuláša Kováča privíta v septembri študentov, ktorí sa chcú naučiť po čínsky.

slovakia

left justify in out

Partnerom bilingválneho päťročného slovensko-čínskeho štúdia je J&T Banka. V štúdiu čínštiny vidí banka šancu pre mladých ľudí zo Slovenska presadiť sa v medzinárodnom biznise. „S ohľadom na rast čínskej ekonomiky a vstup čínskych spoločností na náš aj zahraničný trh vidíme v čínštine veľkú príležitosť,“ hovorí Anna Macaláková, riaditeľka banky. Študenti, ktorí úspešne ukončia slovensko-čínsky odbor na gymnáziu získajú svetovo uznávaný certifikát Hanyu Shuiping Kaoshi. Ten im môže pomôcť pri uplatnení sa či už v ďalšom štúdiu na vysokej škole alebo pri hľadaní zamestnania. „To, že máme v Banskej Bystrici jedinú školu s podobným zameraním v strednej Európe, je obrovským úspechom a potenciálom pre vychovanie schopných manažérov na svetovej úrovni,“ dodáva Macaláková.


V prvom ročníku bude študovať tridsať žiakov. Po ukončení štúdia budú písať aj hovoriť mandarínskou čínštinou na úrovni C1. „Pripravujeme pre budúcich študentov dobrú pôdu na kvalitné vzdelávanie, čínskych lektorov, učebnice a dokonca aj vyučovanie telesnej výchovy v čínštine. Naše gymnázium žiakom ponúkne aj študijné pobyty v Číne,“ hovorí riaditeľka Gymnázia Mikuláša Kováča Alena Paulová. Záujemcovia o štúdium môžu poslať prihlášku do 20. februára základnej škole. Žiadna znalosť čínštiny nie je potrebná, prijímacie pohovory sú talentové, pričom žiaci musia zvládnuť všeobecný test zameraný na logické a analytické úlohy. Bližšie informácie o študijnom programe dostanú počas dňa otvorených dverí 11. februára v banskobystrickom nákupnom centre Europa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies