Na Gurmán Feste sa predstaví 27 šéfkuchárov

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 20:00 • 2 min
Na Gurmán Feste sa predstaví 27 šéfkuchárov

BRATISLAVA - Na piatom ročníku gastronomického podujatia Gurmán Fest Bratislava, ktorý sa bude konať od piatka 7. do nedele 9. júna v Medickej záhrade, sa predstaví 27 šéfkuchárov zo siedmich krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Pätnásť z nich vystúpi na hlavnom pódiu v Divadle šéfkuchárov, ktoré je každoročnou súčasťou festivalu. V sobotu o 18:00 budú mať návštevníci možnosť pozorovať pri práci napríklad michelinového šéfkuchára Joseana Aliju zo Španielska a v nedeľu o 14:00 zas Erica Martina z Belgicka.

Návštevníci podujatia budú mať možnosť ochutnať jedlá z celého sveta, keďže na Gurmán Feste bude mať svoje zastúpenie napríklad japonská, argentínska, britská, mexická, španielska, tuniská, francúzska, thajská alebo peruánska kuchyňa. Nebudú chýbať ani tradičné špeciality jednotlivých regiónov Slovenska. Predávať sa tiež budú slovenské syry, oplátky, domáca štrúdľa či luxusné pralinky. Sobota 8. júna bude aj o zábave. Vybrané celebrity a zástupcovia niektorých slovenských médií si zasúťažia v pečení palaciniek Crępes d'Or. Deti sa môžu tešiť na detskú školu varenia, kde budú variť s Helenou Kramárovou. Dospelí môžu absolvovať školu karvingu (vyrezávanie z potravín) alebo pozrieť sa na farmársky ovocný a zeleninový trh. V nedeľu o 13:00 sa začne Starostovská džemovačka, v ktorej budú starostovia bratislavských mestských častí súťažiť v príprave džemu.

Jednou z noviniek tohtoročného Gurmán festu bude možnosť kúpiť si poukážky na nákup jedla a pitia už pred festivalom. Lístky sú dostupné na webstránke predpredaj.sk. Vstup na samotné podujatie bude znova po celý čas bezplatný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies