Na gubernátora Kirovskej oblasti podozrivého z korupcie uvalili väzbu

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 09:12 • 2 min
Na gubernátora Kirovskej oblasti podozrivého z korupcie uvalili väzbu

MOSKVA - Okresný súd v Moskve povolil v sobotu uvalenie vyšetrovacej väzby na gubernátora Kirovskej oblasti Nikitu Belych, ktorý je obvinený z prijatia vysokého úplatku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Interfax s tým, že Belych zostane vo väzbe dva mesiace, do 24. augusta.

Súd odmietol žiadosť obvineného a jeho advokáta, aby bol prepustený na kauciu alebo do domáceho väzenia.

 

Vyšetrovateľ na sobotňajšom pojednávaní uviedol, že účasť Belych na korupcii potvrdzujú zhromaždené dôkazy, výpovede svedkov i operatívne informácie získané na mieste činu. Belych podľa vyšetrovateľa "nepopiera získanie peňazí, ale tvrdí, že boli určené pre potreby mesta". Dodal, že Belych prebral úplatok vo výške 400.000 eur od zahraničného investora.

 

Advokát obvineného podľa agentúry RIA Novosti vyhlásil, že jeho mandant sa odvolá proti umiestneniu do vyšetrovacej väzby.

 

Belych pred vyšetrovateľmi poprel, že by prijal úplatok, ale vyjadril pripravenosť spolupracovať s vyšetrovateľmi. Jeho advokát uviedol, že peniaze mali byť sponzorskou pomocou pre potreby Kirovskej oblasti. Celý prípad označil za provokáciu.

 

Podľa agentúry TASS Belych podľa všetkého prevezú do vyšetrovacej väznice v moskovskom Lefortove.

 

Gubernátor Kirovskej oblasti v minulosti viedol medzičasom zaniknutú opozičnú stranu Zväz pravicových síl (SPS). Funkcie sa v septembri roku 2008 zdal a už v decembri 2008 bol vtedajším prezidentom Dmitrijom Medvedevom vymenovaný za gubernátora Kirovskej oblasti. Súhlas Belych s ponúknutou funkciou vyvolal kritiku v radoch opozície, napríklad Borisa Nemcova či Marije Gajdarovej, ktorá vyhlásila, že Belych sa "zapredal diablovi".

 

Ako gubernátor bol Belych terčom kritiky za svoju politiku, najmä v oblasti zdravotníctva či poľnohospodárstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies