Na gréckych ostrovoch zadržali desiatky migrantov s falšovanými pasmi

NETKY.SK • 1 August 2017, 07:22 • 2 min
Na gréckych ostrovoch zadržali desiatky migrantov s falšovanými pasmi

ATÉNY - Na letiskách dvoch gréckych ostrovov zadržali desiatky migrantov, ktorí sa s falšovanými cestovnými dokladmi pokúšali dostať do iných európskych štátov.

slovakia

left justify in out

Na letisku v meste Heraklion na ostrove Kréta zadržali medzi 21.-30. júlom 49 občanov Sýrie, Iraku, Eritrei, Líbye, Pakistanu, Haiti, Konžskej republiky a Alžírska. Ďalších šiestich migrantov zadržali na letisku na ostrove Santorini. U všetkých boli nájdené sfalšované pasy, s ktorými sa chceli dostať na paluby lietadiel smerujúcich do Nemecka, Talianska, Španielska, Belgicka Švajčiarska či Holandska.

 

"Takéto prípady riešime každý deň," povedal nemenovaný príslušník polície na gréckom ostrove Kos. Podľa policajných zdrojov stojí sfalšovaný cestovný pas 1500 - 3000 eur.

 

Migranti sa do Európskych krajín stále pokúšajú dostať aj tzv. balkánskou cestou, a to aj napriek tomu, že je už 18 mesiacov prakticky nepriechodná. Aj dnes zadržala polícia neďaleko severogréckeho mesta Solún dodávku s deviatimi migrantmi, ktorí sa do krajiny dostali z Turecka. Každý z nich podľa gréckej polície zaplatil prevádzačovi za cestu 900 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona